AchtergrondBinnenkortInterviews

Opera Magazine: Liedhuis en Bastiaan Everink

Deze week gaat Opera Magazine over muziek dicht bij huis en heel ver weg. Liedhuis komt binnenkort met een nieuwe productie voor de zalen in Nederland. Florien de la Fosse vertelt over Rabbits at work. U krijgt verder muziektips en u hoort het antwoord op de vraag: waar zingt Bastiaan Everink?

  • 0:55: Liedhuis is een door Florien de la Fosse opgericht muziektheatergezelschap. De sopraan brengt met pianist Celia García-García een nieuw programma, dat comedy en lied combineert. Rabbits at work is ‘een uitbundige en vermakelijke voorstelling, die op satirische wijze het opkomend cultuurnationalisme becommentarieert’, zo staat het op de website van Liedhuis. De muziek komt van Robert Schumann, David Frishberg en Vanessa Lann, die speciaal voor de voorstelling drie liederen componeerde. Op zondag 12 december is er een eenmalig optreden in Rotterdam. U kunt Liedhuis steunen via de website van Petje Af.
  • 14:40: Een deel van de Formidable!-tournee van Thomas Oliemans met Amsterdam Sinfonietta moest worden uitgesteld, maar er is een video-opname. Na registratie op de website van Amsterdam Sinfonietta krijgt u een link naar de stream vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Doneren is mogelijk.
  • 15:40: Steven Spielberg maakte een nieuwe verfilming van West Side Story. In de film zingt de bijna 90-jarige Rita Moreno ‘Somewhere‘, maar wij kozen voor een uitvoering van dat lied door Marilyn Horne voor de plaatopname in 1984, gedirigeerd door componist Leonard Bernstein. De documentaire over dat project staat op YouTube.
  • 19:25: Bariton Bastiaan Everink zingt de rol van Scarpia in Tosca van Puccini. Ditmaal niet in de buurt, maar op bijna 9.000 kilometer van Amsterdam. Hij vertelt over zijn eerste indrukken van de stad en het operahuis. U hoort hem verder in ‘Toréador‘, opgenomen in de Ridderzaal in 2015.

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(Foto homepage en podcast: productiebeeld Rabbits at work © Vilain & Gai)

Vorig artikel

Reisopera zoekt Cleopatra op leeftijd

Volgend artikel

Operahuizen niet blij met strenge coronaregels

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.