Binnenkort

Emma Kirkby zingt en coacht in Nederland

De beroemde sopraan Emma Kirkby komt naar Nederland. Ze geeft met luitist Jakob Lindberg drie recitals en coacht vervolgens vier jonge zangers in het kader van het talentontwikkelingstraject In de Ban van Händel.

Emma Kirkby in actie.

Emma Kirkby is een specialist in het barok- en renaissancerepertoire. Ze zette meer dan honderd werken op cd en trad overal ter wereld op. Jakob Lindberg is een Zweedse luitist en operadirigent. De twee werken al jaren samen.

In hun recitalprogramma richten Kirkby en Lindberg zich op de Britse Gouden Eeuw. Onder de titel Like as the Lute Delights brengen ze repertoire van Britse componisten als Dowland, Campion, Jones en Holborne. Maar er klinkt ook Franse (Michel Lambert) en Italiaanse (Barbara Strozzi, Sigismondo d’India) muziek.

Like as the Lute Delights is te horen in de Abdijkerk in Aduard (12 oktober), de Noorderkerk in Amsterdam (13 oktober) en de St. Aegtenkapel in Amersfoort (28 oktober).

De concerten vormen de opmaat voor het project In de Ban van Händel. Met dat initiatief wil de Stichting Noorderkerkconcerten vier jonge zangers verder helpen in hun carrière. Kirkby zal hen de komende maanden in Amsterdam coachen in het barokrepertoire. Het traject loopt uit op een uitvoering van de Messiah van Händel op 15 december in de Noorderkerk in Amsterdam. De vier talenten voegen zich dan bij het Amsterdam Bach Consort en het Collegium Delft.

Onderdeel van de coaching is een masterclass ondernemerschap en een recital gewijd aan Henry Purcell. Dat programma wordt gebracht in de St. Aegtenkapel in Amersfoort (28 oktober), de Lutherse Kerk in Breda (23 november) en de Noorderkerk in Amsterdam (24 november).

Zie voor meer informatie over de concerten en het project de website van Stichting Noorderkerkconcerten.

Vorig artikel

Orkest Achttiende Eeuw op tour met Haydn

Volgend artikel

Liedhuis start crowdfunding voor UNLOST

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.