Binnenkort

Korzo op tournee met Satyagraha

Korzo producties en Kwekers in de kunst brengen de komende tijd een productie van de monumentale opera Satyagraha van Philip Glass. Leo Spreksel regisseert de voorstelling, Rick Schoonbeek heeft de muzikale leiding.

Scène uit Satyagraha. (© Emi Barendse)

Satyagraha is geïnspireerd op Mahatma Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. De opera wordt gezongen in het Sanskriet, heeft geen doorlopend verhaal en telt drie aktes. Het stuk wordt beschouwd als “een sleutelwerk in het oeuvre van de componist”, aldus Korzo producties. De invloed van Indiase muziek is duidelijk aanwezig in de partituur.

Componist Philip Glass gaf persoonlijk toestemming aan Korzo producties en Kwekers in de kunst om, in samenwerking met Theaterkoor Dario Fo, een nieuwe productie van Satyagraha te maken, met Indiase moderne dans. De productie ging in oktober vorig jaar in première en beleeft nu een nieuwe speelreeks. Aan de voorstelling werken zestig koorzangers uit de klassieke en Indiase muziek mee, evenals operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en musici.

Satyagraha is op 26 oktober te zien in de Stadsschouwburg Utrecht (al uitverkocht) en staat daarna in het Zuiderstrandtheater in Den Haag (27 en 28 oktober) en Theater de Meervaart in Amsterdam (18 november).

Zie voor meer informatie de website van Korzo producties.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Tien componistes maken Fantastic Women

Volgend artikel

Old Songs Re-Sung: volksliedjes met cachet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.