BinnenkortNieuws

Opera Zuid komt in beweging voor ALS

Het is inmiddels een traditie die elk najaar terugkomt: Opera Zuid zet de generale repetitie van zijn seizoensopener in om geld op te halen voor de Stichting ALS. Wie een kaartje van 25 euro koopt, kan al op 7 november kennismaken met A Quiet Place van Leonard Bernstein.

Campagnebeeld van A Quiet Place. (© Opera Zuid)

Bezoekers die benieuwd zijn naar een gloednieuwe productie van Opera Zuid én het goede doel een warm hart toedragen, hebben de laatste jaren in Maastricht een mooie doorsnede van het operarepertoire kunnen zien. Een speelse Mozart-opera, drama’s van Verdi en Bizet en romantiek van Massenet volgden elkaar op.

Dit jaar begint Opera Zuid zijn seizoen met een opera die muzikaal en inhoudelijk dicht bij onze tijd staat. A Quiet Place van Leonard Bernstein ging begin jaren tachtig in première en gaat over mensen in een buitenwijk van een grote Amerikaanse stad.

A Quiet Place wordt door Opera Zuid omschreven als een cross-over tussen opera, musical, jazz en film. De complete opera is in het Bernsteinjaar 2018 slechts op enkele plaatsen in de wereld te zien. In Maastricht werkt een cast vol ervaren zangers en beloftevolle jonge talenten onder leiding van regisseur Orpha Phelan en dirigent Karel Deseure aan de voorstelling.

De ALS-benefietvoorstelling is gericht op het inzamelen van geld. De Stichting ALS heeft dat geld hard nodig voor onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van de spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS). De ziekte kwam dichtbij toen enkele jaren geleden zanger Huub Cobben van het Zuidelijk Theaterkoor, dat vaak meewerkt aan voorstellingen van Opera Zuid, ziek werd en uiteindelijk aan ALS overleed. De campagne om geld op te halen wordt ook dit jaar weer gesteund door Opera Zuid en het Theater aan het Vrijthof. Iedereen werkt belangeloos mee, zodat de hele opbrengst besteed kan worden aan het onderzoek naar de ziekte.

De generale repetitie vindt plaats op woensdag 7 november om 19.00 uur in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Voor reserveringen surft u naar de actiesite. Ga naar de knop ‘Doneer direct!’ en maak per kaart minimaal 25 euro over. Laat bij ‘Waarom doneren’ uw naam achter en het aantal kaarten dat u bestelt. De reservering wordt per e-mail bevestigd. De kaarten kunnen op 7 november vanaf 18.00 uur bij het Theater aan het Vrijthof worden afgehaald.

Vorig artikel

Dido, Aeneas, Venus en Adonis in Matinee

Volgend artikel

Holl zingt Schubert in Ede en Amsterdam

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.