Home » Binnenkort

Schwanewilms geeft recital in Amsterdam

Amsterdam21 januari 2010 1 reactie

Anne Schwanewilms zingt dinsdag 26 januari verschillende liederen van Richard Strauss, Hugo Wolf en Claude Debussy in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Malcolm Martineau begeleidt haar op de piano.

(Foto: Haydn Rawstron.)

(Foto: Haydn Rawstron.)

Het concert van Schwanewilms en Martineau is het vierde deel van de Vocale Serie I van het Concertgebouw. Zangers als John Mark Ainsley, Stephan Rügamer en Christianne Stotijn gingen de Duitse sopraan al voor.

Schwanewilms zal voor diverse mensen een bekende zijn. In 2008 zong zij nog de rol van Elsa in de succesvolle ZaterdagMatinee-productie van Lohengrin en in de jaren daarvoor was ze vaker te gast in het Concertgebouw.

De Duitse studeerde in Keulen, waar ze ook enige jaren lid van het ensemble van het operahuis was. Ze heeft in zeer veel opera’s van Richard Strauss gezongen, maar doet ook rollen van onder andere Schreker, Wagner en Weber. Deze week zong ze nog met veel succes in Der Ferne Klang van Schreker in Berlijn.

Schwanewilms werd in 2002 door het operatijdschrift Opernwelt uitgeroepen tot ‘Sängerin des Jahres’ en kan sindsdien op veel lovende kritieken rekenen.

Het programma van haar recital in Amsterdam bevat liederen uit de Drei Lieder, Vier Lieder en Acht Lieder van Richard Strauss, liederen uit de Mörike-Lieder van Hugo Wolf en uit de Proses Lyriques van Claude Debussy.

Martineau is een Schotse pianist die met tal van beroemde zangers samenwerkt. Zo bracht hij cd’s uit met onder andere Bryn Terfel, Simon Keenlyside en Angela Gheorghiu en stond hij in concertzalen met zangers als Thomas Allen, Susan Graham en Anne Sofie von Otter.

Hieronder een kort fragment van het optreden van Schwanewilms tijdens de ZaterdagMatinee-uitvoering van Lohengrin.

Het concert van het duo begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

1 reactie »

  • Hans C. Reinders zei:

    Een prachtige en pure sopraan, in alle opzichten….!
    Leuk overigens om hier mijn YouTube-upload tegen te komen van een inderdaad kort maar illustratief fragment uit de concertante Lohengrin van zaterdag 2 februari in het Amsterdamse concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.