Binnenkort

Actie: Win vrijkaarten voor liedrecital Oliemans

Bariton Thomas Oliemans maakt op zaterdag 18 mei zijn debuut in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Samen met Malcolm Martineau brengt hij repertoire van onder anderen Beethoven en Wagner. Doe mee aan de actie van Place de l’Opera en maak kans op vrijkaarten!

Thomas Oliemans. (© Marco Borggreve)

“Al jaren rekent men hem tot de groten.” Het Muziekgebouw aan ’t IJ is vol lof over Thomas Oliemans aan de vooravond van zijn Serie Grote Zangers-debuut. “Hij is een muzikaal omnivoor, met een veelheid aan rollen op zijn repertoire. (…) Zijn soepele stem kan zowel lyrische als dramatische partituren aan.”

In zijn recital met de gerenommeerde liedbegeleider Malcolm Martineau laat Oliemans zich van verschillende kanten zien, “van de lichtvoetige (wan)hoop van Beethoven tot de zware dramatiek van Strauss en Wagners Wesendonck-Lieder”, aldus de concertzaal. Ook de Songs of Travel van de Britse componist Ralph Vaughan-Williams staan op het programma.

Zoals gebruikelijk verzorgt een jong liedduo een voorprogramma voor het Grote Zangers-recital. Tenor Nick van Kuipers en pianist Ben van Daal brengen vijf liederen van Giuseppe Verdi.

Place de l’Opera organiseert een vrijkaartenactie rond het recital. Stuur om mee te doen vóór woensdag 15 mei 12.00 uur een e-mail met uw naam en de vermelding ‘Actie Oliemans’ naar redactie@operamagazine.nl.

Onder de inzenders worden 2 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaars krijgen woensdagmiddag 15 mei bericht.

Zie voor meer informatie over het recital de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Rattle leidt LSO in formidabele Faust

Volgend artikel

Synode-opera mixt komedie met tragedie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.