Home » Binnenkort

Mallinger op tournee met La voix humaine

9 november 2018 Geen reacties

door

Sopraan Michelle Mallinger en pianist Hans Schellevis geven van 9 tot en met 24 november vier voorstellingen van La voix humaine. Poulencs monodrama wordt gecombineerd met liederen van Piaf, Barbara en Poulenc. Hans Nieuwenhuis regisseert.

Scène uit La voix humaine. (© Jaap Kroon)

Michelle Mallinger, een sopraan uit Californië die al jaren in Nederland gevestigd is, voerde Hans Nieuwenhuis’ regie van La voix humaine begin 2017 uit in verschillende theaters in binnen- en buitenland. De nieuwe tournee gaat langs Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Componist Francis Poulenc, schrijver Jean Cocteau en de chansonnière Édith Piaf kenden elkaar goed. Door liederen van Piaf in het voorprogramma op te nemen, willen Mallinger, Nieuwenhuis en pianist Hans Schellevis de gelijkenissen in hun repertoire laten horen.

La voix humaine (1959) is één van de bekendste theaterwerken van Poulenc. Het verhaal, dat Cocteau oorspronkelijk als toneelstuk schreef, gaat over een vrouw die verlaten is door haar vriend. In een lang telefoongesprek probeert ze hem terug te winnen. Alleen de vrouw is te horen; wat haar vriend aan de andere kant van de lijn zegt, blijft voor de toeschouwer verborgen.

La voix humaine is op 9 november (vanavond) te zien in Splendor in Amsterdam. Op 17 november is er een voorstelling in Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag en op 23 en 24 november zijn er uitvoeringen in de Pletterij in Haarlem, met inbreng van gastspreker Tom de Haan.

Zie voor meer informatie de website van de stichting La Voix, die de tournee ondersteunt.

Hieronder een impressie van de voorstelling: