Home » Binnenkort

Recital Bernstein-liederen op herhaling

22 januari 2010 Geen reacties

Het concert ‘The unfortgettable songs van Leonard Bernstein’ van de Stichting Het 20ste-eeuwse Lied gaat de komende tijd op herhaling in enkele plaatsen in Nederland. In het recital zingen Claron McFadden, Roberta Alexander en Marcel Reijans liederen van de Amerikaanse componist.

Stichting Het 20ste-eeuwse Lied wil de grote liederenschat uit de twintigste eeuw onder de aandacht brengen van het publiek. Dat doet het door het organiseren van diverse recitals in de serie SPOTLIGHTS concerten.

Vanwege het succes van ‘The unforgettable songs van Leonard Bernstein’ gaat dat programma binnenkort op herhaling. Het concert bestaat uit liederen van Bernstein, evenals bekende songs uit zijn musicals.

Drie zangers met Amerikaanse roots of Amerikaanse opleiding nemen het programma voor hun rekening. Claron McFadden en Roberta Alexander zingen sopraanpartijen, Marcel Reijans (deze maand nog in Le nozze di Figaro te zien in Amsterdam) zingt de tenorpartijen.

De begeleiding en de toelichtingen komen van pianist en artistiek leidster van de stichting Reinild Mees. Als intermezzi zijn enkele stukken voor trompet (Tonnie Kievits) en piano te horen.

De reprise begint op 29 januari in Brugge. Daarna zijn er voorstellingen in Leeuwarden (30 januari), Heerlen (7 februari), Londen (7 april) en Den Bosch (19 september).

Zie voor meer informatie de website van Stichting Het 20ste-eeuwse Lied.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.