Binnenkort

Recital Bernstein-liederen op herhaling

Het concert ‘The unfortgettable songs van Leonard Bernstein’ van de Stichting Het 20ste-eeuwse Lied gaat de komende tijd op herhaling in enkele plaatsen in Nederland. In het recital zingen Claron McFadden, Roberta Alexander en Marcel Reijans liederen van de Amerikaanse componist.

Stichting Het 20ste-eeuwse Lied wil de grote liederenschat uit de twintigste eeuw onder de aandacht brengen van het publiek. Dat doet het door het organiseren van diverse recitals in de serie SPOTLIGHTS concerten.

Vanwege het succes van ‘The unforgettable songs van Leonard Bernstein’ gaat dat programma binnenkort op herhaling. Het concert bestaat uit liederen van Bernstein, evenals bekende songs uit zijn musicals.

Drie zangers met Amerikaanse roots of Amerikaanse opleiding nemen het programma voor hun rekening. Claron McFadden en Roberta Alexander zingen sopraanpartijen, Marcel Reijans (deze maand nog in Le nozze di Figaro te zien in Amsterdam) zingt de tenorpartijen.

De begeleiding en de toelichtingen komen van pianist en artistiek leidster van de stichting Reinild Mees. Als intermezzi zijn enkele stukken voor trompet (Tonnie Kievits) en piano te horen.

De reprise begint op 29 januari in Brugge. Daarna zijn er voorstellingen in Leeuwarden (30 januari), Heerlen (7 februari), Londen (7 april) en Den Bosch (19 september).

Zie voor meer informatie de website van Stichting Het 20ste-eeuwse Lied.

Vorig artikel

Youtube-portret: Roberto Alagna

Volgend artikel

Parijse Werther zeer enthousiast ontvangen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.