Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Parijse Werther zeer enthousiast ontvangen

Parijs22 januari 2010 1 reactie

door

Een productie van Massenets Werther is zeer enthousiast ontvangen in Parijs. De cast, met onder andere Jonas Kaufmann en Sophie Koch, was bijna perfect (Wall Street Journal) en de regie van Benoît Jacquot won de jackpot (Bloomberg).

Intendant Gerard Mortier haalde in zijn laatste seizoen bij de Opéra National de Paris een productie van Werther uit München, die vervolgens enorm flopte. De met graffiti bespoten hangar deed het hem toch niet.

De nieuwe intendant in Parijs, Nicolas Joel, besloot zijn handen niet aan die productie te branden en haalde een enscenering van filmregisseur Benoît Jacquot uit Londen, waar de productie in 2004 in première was gegaan.

De ideeën van Jacquot kregen aanmerkelijk meer bijval, aldus recensies van de Wall Street Journal en van Bloomberg. Zijn realistische productie met sterk acteerwerk sleepte het publiek helemaal mee.

De cast werd nog enthousiaster ontvangen. ‘Bijna foutloos’, schreef de Wall Street Journal. De recensent was lyrisch over het sterk fysieke optreden en de veelzijdige zang van Jonas Kaufmann als Werther. En Sophie Koch was als Charlotte in ieder opzicht gelijkwaardig aan Kaufmann, vond de criticus.

Bloomberg was even juichend over de solisten. Kaufmann werd geloofd vanwege diens ‘rijkdom aan expressieve nuances’ en Koch was ‘wonderlijk ontroerend’.

Tot slot kreeg ook de 76-jarige (!) maestro Michel Plasson veel complimenten voor zijn knappe directie. Een succesnummer dus, deze Parijse Werther.

1 reactie »

  • Basia Jaworski zei:

    A.s. dinsdag om 20.35 op Arte.
    Live uit Parijs

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.