Binnenkort

Camerata Delft speelt mini-opera’s van Bach

Camerata Delft speelt op 2 december in de galerie van World Art Delft twee wereldlijke cantates van Bach, door Annechien Koerselman geënsceneerd als mini-opera’s. Wendy Roobol, Sinan Vural en Adrian Fernandes soleren.

Sopraan Wendy Roobol is één van de drie solisten. (© Jip Warmerdam)

Kamermuziekensemble Camerata Delft heeft gekozen voor de ‘Boerencantate’ (Mer hahn en neue Oberkeet) en de ‘Koffiecantate’ (Schweigt stille, plaudert nicht) van Johann Sebastian Bach. In de eerste cantate worden de ambtelijke perikelen van een boerendorp op de hak genomen, de tweede draait om de koffieverslaving van een jong meisje.

Regisseur Annechien Koerselman plaatst beide cantates in onze tijd. “De stukken laten feitelijk zien hoe weinig wij mensen tussen 1732 en nu eigenlijk veranderd zijn”, stelt ze. “De mini-opera’s laten met een knipoog zien dat de mensheid niet alleen krachten, maar ook overduidelijk al eeuwenlang zo zijn zwaktes kent.”

De regie van Koerselman wordt uitgevoerd door sopraan Wendy Roobol, bariton Sinan Vural en tenor Adrian Fernandes. De uitvoering in World Art Delft begint om 11.00 uur. Kaarten kosten 20 euro. Zie voor meer informatie de website van Camerata Delft.

Vorig artikel

Gerhaher neemt alle Schumann-liederen op

Volgend artikel

Kill the West in me opnieuw te zien

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.