BinnenkortBuitenlands nieuwsFeaturedNieuws

Gerhaher neemt alle Schumann-liederen op

In opdracht van het Internationale Liedzentrum van de Heidelberger Frühling gaat bariton Christian Gerhaher alle liederen van Robert Schumann opnemen. De tiendelige cd-box verschijnt in 2020 bij Sony Classical.

Deel van het ‘Alle Lieder’-project van Christian Gerhaher is net uit: Frage.

Het Internationale Liedzentrum zet zich sinds 2016 vanuit de Heidelberger Frühling, een internationaal muziekfestival, in voor het lied in de breedste zin van het woord. Heidelberg speelde een centrale rol in de geschiedenis van het lied, van het vroegste begin tot het ontstaan van de Duitse hiphop. Het centrum wil dat erfgoed koesteren en toekomstbestendig maken.

Robert Schumann verbleef in 1829/1830 ruim een jaar in Heidelberg. Hij kwam er als rechtenstudent, maar verliet de stad met de wens kunstenaar te worden. Dit stukje historie grijpt het Internationale Liedzentrum aan voor een omvangrijk project in samenwerking met Sony Classical en de Bayerische Rundfunk.

De gerenommeerde liedzanger Christian Gerhaher gaat onder begeleiding van pianist Gerold Huber alle liederen van Schumann op cd zetten. Voor de vrouwelijke partijen en voor duetten en ensembles werken zangers als Camilla Tilling, Julia Kleiter en Wiebke Lehmkuhl mee aan het project. In de komende jaren zullen tien cd’s uitgebracht worden, resulterend in een speciale boxset, die in 2020 verschijnt.

Het eerste album van de serie is op 16 november verschenen: Frage, met onder meer Zwölf Gedichte nach Justinus Kerner (opus 35), Sechs Gesänge (opus 107) en Vier Gesänge (opus 142).

Vorig artikel

Masa Spaan nieuwe programmeur Doelen

Volgend artikel

Camerata Delft speelt mini-opera's van Bach

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.