Binnenkort

FC Bergman debuteert met Parelvissers

FC Bergman waagt zich bij Opera Vlaanderen voor het eerst aan opera. Het theatercollectief ensceneert Bizets opera Les pêcheurs de perles, met op de bok de Belgische dirigent David Reiland, eveneeens debutant bij Opera Vlaanderen.

Elena Tsallagova zingt Léïla, de priesteres die ongewild tussen de vrienden Nadir en Zurga in komt te staan. (© Allan Richard Tobis)

Opera Vlaanderen omschrijft Les pêcheurs de perles als “een verborgen parel in de schaduw van Carmen”. Met de opera deed Georges Bizet een eerste grote poging om een dramatisch lyrisch drama te schrijven. Het werk draait in de kern om “de nostalgie naar de puurheid uit de jeugd”, aldus het Vlaamse huis.

FC Bergman is een Belgisch theatercollectief dat in 2008 werd opgericht door zes acteurs, theatermakers en kunstenaars. Het collectief is in residentie bij Toneelhuis en ontving de afgelopen jaren verschillende onderscheidingen. De makers willen Bizets opera “onderdompelen in een fascinerend universum”, zo belooft het operahuis. “Ze verweven een hard realisme met een mysterieuze, droomachtige atmosfeer.”

Onder leiding van de debuterende David Reiland zingen Elena Tsallagova (Léïla), Charles Workman (Nadir) en Stefano Antonucci (Zurga) de hoofdrollen.

De première is op 14 december in de Opera Antwerpen, waar de productie tot en met 31 december te zien is. Van 12 tot en met 24 januari volgen er zes voorstellingen in de Opera Gent.

Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Vorig artikel

Habsburgs Strauss Orkest op tournee

Volgend artikel

Met brengt nieuwe Traviata in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.