Binnenkort

Met brengt nieuwe Traviata in bioscoop

De Metropolitan Opera bracht dinsdag een nieuwe productie van Verdi’s klassieker La traviata in première. De enscenering van Michael Mayer is op zaterdag 15 december in verschillende bioscopen in het land live te zien.

Juan Diego Flórez en Diana Damrau in de nieuwe Traviata bij de Met. (© Marty Sohl / Met Opera)

Michael Mayers regie van La traviata lost de beroemde productie van Willy Decker af. Waar Decker koos voor een modern en abstract toneelbeeld, doet Mayer een stap terug in de tijd. Hij kiest voor een klassieke, negentiende-eeuwse aankleding, die “met de seizoenen mee verandert”, aldus de Met.

La traviata is gebaseerd op La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas en draait om de courtisane Violetta, die valt voor de jonge Alfredo. Diens vader Giorgio wil de relatie vanwege de goede naam van zijn familie tegenhouden, maar komt daar later op terug. Helaas komt dat voor Violetta te laat.

De nieuwe muziekdirecteur van de Met, Yannick Nézet-Séguin, leidt de voorstelling, die in het kader van de Live in HD-serie van de Met live in bioscopen in de hele wereld vertoond wordt. Het liefdespaar wordt vertolkt door tenor Juan Diego Flórez, die voor het eerst sinds 2015 weer te gast is bij de Met, en sopraan Diana Damrau. De twee vormden eerder een koppel in onder meer Le comte Ory, een voorstelling die ook in de bioscoop te zien was.

Bariton Quinn Kelsey zingt Alfredo’s vader Giorgio. Place de l’Opera schreef over zijn vertolking van diezelfde rol in Londen: “een meesterlijke interpretatie (…) een prachtig genuanceerd, meerlagig karakter”.

La traviata is in Nederland te zien bij verschillende vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder een kort fragment uit de voorstelling:

Vorig artikel

FC Bergman debuteert met Parelvissers

Volgend artikel

Grace Davidson zingt intieme Dowland

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.