Binnenkort

Habsburgs Strauss Orkest op tournee

Het Habsburgs Strauss Orkest viert kerst met het concert Weihnachten in Wien en luidt het nieuwe jaar in met Neujahr in Wien. Beide programma’s toeren door het land. Jeroen Weierink dirigeert.

Scène uit Weihnachten in Wien.

Het Habsburgs Strauss Orkest heeft er een traditie van gemaakt: al voor het vijfde jaar op rij maakt het rond de jaarwisseling een tournee door het land met Weense operettemuziek. “Het genre maakt een revival door”, stelt het orkest. “Grote internationale operahuizen en -zangers leggen zich weer toe op het vrolijke repertoire.”

Dit jaar pakt het orkest groter uit dan voorheen. In december is er het programma Weihnachten in Wien, met evergreens als ‘Dein ist mein ganzes Herz’, ‘Lippen schweigen’ en ‘An der schönen blauen Donau’. Het concert bevat ook kerstliederen en “pareltjes uit het Weense kerstrepertoire”.

In januari switcht het orkest naar Neujahr in Wien, waarvoor het repertoire van het beroemde nieuwjaarsconcert in de Wiener Musikverein als inspiratiebron wordt gebruikt. Op het programma onder meer ‘Heia in den Bergen’, ‘Komm Zigan’ en ‘Als flotter Geist’.

Voor de solo’s in de concerten zijn sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Sef Thissen geëngageerd. Dansers van de Charkov City Opera & Ballet voegen dansnummers “in een sprookjesachtig decor” toe.

Weihnachten in Wien is van 14 tot en met 30 december in zes theaters te zien. Neujahr in Wien is van 27 december tot en met 20 januari in acht theaters te bezoeken. Zie voor alle details de speciale website www.wienbleibtwien.com.

Vorig artikel

Harry Fehr regisseert Radamisto bij DNOA

Volgend artikel

FC Bergman debuteert met Parelvissers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.