Home » Binnenkort

Het Boompje: kameropera voor kleuters

7 december 2018

door

Muziekgezelschap Alle Hoeken van de Kamermuziek maakt deze weken een tournee met de nieuwe kameropera Het Boompje van componist Bastiaan Woltjer en librettist Ruben van Gogh. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Scène uit Het Boompje. (© Moon Saris)

Het Boompje is gebaseerd op het gedicht ‘Vom Bäumlein, das andere Blätter hat gewollt’ van Friedrich Rückert, bij veel kleuters bekend van het prentenboek dat Loek Koopmans ervan maakte. De Utrechtse dichter en librettist Ruben van Gogh maakt er een voorstelling van. “Een hedendaagse, poëtische en grappige versie voor de allerkleinste operabezoekers”, beschrijft Alle Hoeken van de Kamermuziek.

Het gezelschap belooft “een hartverwarmende en intieme kameropera voor kleuters en hun (groot)ouders”. De enscenering komt van de bekende operaregisseur Sybrand van der Werf. De uitvoering is in handen van sopraan Sterre Konijn, harpist en tenor Daan Verlaan, hoorniste Anneke Wensink en trombonist en tubaïst Bastiaan Woltjer.

Het Boompje ging eind november in première in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Er zijn in december en januari nog veel voorstellingen in het hele land. Zie voor meer informatie de website Muziekvoorstelling.nl.