Binnenkort

Britten Sinfonia speelt Händels Messiah

Met een kwartet gerenommeerde operazangers brengt Britten Sinfonia op maandag 17 december de Messiah van Händel ten gehore in het Concertgebouw in Amsterdam. Violiste Jacqueline Shave heeft de muzikale leiding.

Iestyn Davies, onlangs nog te bewonderen in Marnie bij de Metropolitan Opera, is één van de vier solisten in Händels Messiah. (© Marco Borggreve)

Händels Messiah beleefde in 1742 een succesvolle wereldpremière in Dublin en vestigde een aantal jaren later een Britse traditie: elk jaar tegen Pasen werd het oratorium uitgevoerd, waarbij de opbrengst naar een goed doel ging. Inmiddels wordt het werk net zo goed in de kersttijd uitgevoerd, zoals binnenkort in het Concertgebouw, dat tegelijk het goede doel is waar de opbrengst naartoe gaat.

Het kamerorkest Britten Sinfonia uit Cambridge verzorgt samen met de Britten Sinfonia Voices de uitvoering. “In Händels Messiah staan koor en orkest opvallend gelijkwaardig naast elkaar”, stelt het Concertgebouw. “Dat versterkt het gevoel van saamhorigheid dat het oratorium verklankt.”

De vier solopartijen zijn bezet met zangers die ook op het operatoneel een flinke reputatie hebben. Sopraan Sophie Bevan staat naast countertenor Iestyn Davies, tenor Allan Clayton en bariton Roderick Williams.

De uitvoering begint om 19.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Grace Davidson zingt intieme Dowland

Volgend artikel

Het Boompje: kameropera voor kleuters

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.