Binnenkort

Rotterdams Operakoor brengt I Lombardi

Het Rotterdams Operakoor geeft op 5 januari een concertante uitvoering van I Lombardi in De Doelen in Rotterdam. Het nieuwjaarsconcert wordt geleid door Ago Verdonschot.

Francis van Broekhuizen is één van de solisten in I Lombardi. (© Merlijn Doomernik)

Sinds 2016 gebruikt het Rotterdams Operakoor zijn traditionele nieuwjaarsconcert voor de volledige, concertante uitvoering van een opera. Na Nabucco, Carmen en L’elisir d’amore kiest het koor in 2019 voor I Lombardi, een opera van Giuseppe Verdi.

I Lombardi speelt zich af in de tijd van de kruistochten. Een hoofdrol is weggelegd voor het Operakoor, dat te bewonderen is als monniken, paleiswachters, kruisvaarders, pelgrims, nonnen, haremdames en soldaten.

De solopartijen worden vertolkt door sopraan Francis van Broekhuizen, sopraan Leonie van Rheden, tenor Reza Ranjazmay, tenor Harrie van der Plas, tenor Dylan Knoop, bas-bariton Martijn Sanders en bas Frederik Bergman. Voor het begeleidingsorkest Accompagnato en de jongerenoperaklas van Ja-Ja-Opera staat Ago Verdonschot, Gregor Bak presenteert het geheel.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van De Doelen.

Vorig artikel

Eva-Maria Westbroek wint Prix d’Amis DNO

Volgend artikel

Nieuwjaarstournee Opera meets Jazz

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.