Binnenkort

Nieuwjaarstournee Opera meets Jazz

Jazzartiest Mike del Ferro en sopraan Claron McFadden gaan op tournee met hun programma Opera meets Jazz. Van 3 tot en met 11 januari bezoeken ze zes theaters in het land.

Mike del Ferro is een gerenommeerd jazzpianist en -componist, maar heeft als zoon van de Amerikaans-Nederlandse operazanger Len del Ferro ook een passie voor opera. In 2016 zette hij met zijn eigen jazztrio, sopraan Claron McFadden en een deel van het Metropole Orkest het programma Opera meets Jazz op cd bij Challenge Records. Ze voerden het programma ook uit in het Concertgebouw.

Onder het label nieuwjaarsconcerten gaan het trio, de sopraan en het orkest nu langs de theaters om hun mix van opera en jazz te presenteren. Klassiekers uit het operarepertoire, waaronder van de hand van Puccini en Verdi, zijn te horen in jazzy arrangementen. Ook staan er Napolitaanse liederen op het programma.

De tournee begint op 3 januari in de Flint in Amersfoort en gaat daarna langs Nijmegen (4/1), Hoorn (5/1), Rotterdam (9/1), Enschede (10/1) en Amsterdam (11/1). Zie voor meer informatie de website van de Nationale Theaterkassa.

Hieronder de trailer van het programma:

Vorig artikel

Rotterdams Operakoor brengt I Lombardi

Volgend artikel

Opera van het Jaar 2018: A Quiet Place

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.