Binnenkort

Richter en Nigl zingen liederen van Wolf

Sopraan Anna Lucia Richter en bariton Georg Nigl zingen op dinsdag 29 januari het complete Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf in het Concertgebouw in Amsterdam. Pianist Gerard Wyss begeleidt.

Anna Lucia Richter. (© Nafez Rerhuf)

De Oostenrijkse bariton Georg Nigl begon ooit als jongenssopraan bij de Wiener Sängerknaben en is nu een gerenommeerde opera- en liedzanger. De jonge Duitse sopraan Anna Lucia Richter begon haar muziekleven in het meisjeskoor van de Dom in Keulen en koerst inmiddels af op “wereldroem”, aldus de Volkskrant. Het duo wijdt hun liedrecital geheel aan Hugo Wolf.

Het Italienisches Liederbuch van Wolf bestaat uit 46 miniaturen – vertaalde, anonieme Toscaanse en Venetiaanse volksgedichten – waarin de componist alle aspecten van de liefde schetst. Wolf zag ze als “de meest originele en volmaakte werken die ik heb geschreven”.

Nigl en Richter worden in hun vertolking bijgestaan door de Zwitserse pianist Gérard Wyss, een veelgevraagde liedbegeleider. Wyss begeleidde grootheden als Edith Mathis, Cecilia Bartoli en Nicolai Gedda.

Het recital begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Sterke DNOA-cast siert Händels Radamisto

Volgend artikel

De Munt speelt Ponchielli's Gioconda

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.