Binnenkort

Bioscopen vertonen La fille du régiment

Verschillende bioscopen in Nederland vertonen op zaterdag 2 maart Donizetti’s opera La fille du régiment, live vanuit de Metropolitan Opera. De hoofdrollen worden vertolkt door Pretty Yende en Javier Camarena.

Pretty Yende als Marie in La fille du régiment. (© Marty Sohl / Met Opera)

De Metropolitan Opera belooft een “feast of belcanto vocal fireworks”. La fille du régiment, een komedie over een weesmeisje dat opgroeit tussen de soldaten, staat bekend om zijn virtuoze muziek, met als hoogtepunt ‘Ah! Mes amis… Pour mon âme’, een aria voor Tonio met maar liefst negen hoge C’s. De bekende belcantotenor Javier Camarena staat voor de uitdaging om ze alle negen te raken voor het matineepubliek in New York en het publiek in zo’n 2.200 bioscopen wereldwijd.

Camarena staat naast de Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende, die na het winnen van competities als het Internationaal Vocalisten Concours een grote reputatie heeft opgebouwd en regelmatig te gast is bij de Metropolitan Opera. Yende zingt de rol van Marie, in virtuositeit gelijk aan de partij van Tonio.

In de cast verder onder anderen Stephanie Blythe als de Marquise de Berkenfield en Maurizio Muraro als Sulpice. De spreekrol van La duchesse de Crakentorp wordt vertolkt door Kathleen Turner, een Oscar en Tony Award-genomineerde actrice, bekend van film en theater.

Enrique Mazzola heeft de muzikale leiding, de regie komt van Laurent Pelly. Sopraan Nadine Sierra treedt op als presentatrice van de bioscoopvertoning.

La fille du régiment is in Nederland te zien bij veel vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Hieronder een fragment uit de productie, met Pretty Yende als Marie:

Vorig artikel

Staatsopera Tatarstan op tour met Barbier

Volgend artikel

En verder op het Opera Forward Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.