Binnenkort

Staatsopera Tatarstan op tour met Barbier

De Staatsopera van Tatarstan gaat vanaf 28 februari op tournee met Rossini’s klassieker Il barbiere di Siviglia. Het gezelschap doet twintig theaters in Nederland en twee theaters in België aan.

Promobeeld van Il barbiere di Siviglia.

Il barbiere di Siviglia is één van de meest opgevoerde opera’s en het bekendste werk van Gioacchino Rossini. De Italiaanse componist schreef de komedie op zijn 24ste, gebaseerd op een toneelstuk van Pierre Augustin Caron de Beaumarchais.

Het verhaal draait om de jonge Rosina, die verliefd is op graaf Almaviva, maar angstvallig in de gaten gehouden wordt door haar voogd, de oude dokter Bartolo, die met haar wil trouwen. De barbier van Sevilla, Figaro, komt te hulp.

De Staatsopera van Tatarstan brengt ieder seizoen minstens twee operaproducties naar Nederland. Het gezelschap uit Kazan, de hoofdstad van de autonome Russische republiek Tatarstan, kiest doorgaans voor bekende titels en klassieke ensceneringen.

De tournee met Il barbiere di Siviglia begint op 28 februari in Oss en eindigt op 24 maart in Deventer. Het artistieke team en de cast zijn niet bekend. Zie voor de speellijst de website van DG Theater.

Vorig artikel

Met presenteert bioscoopseizoen 2019/2020

Volgend artikel

Bioscopen vertonen La fille du régiment

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.