BinnenkortNieuws

Seizoen Edesche Liedrecitals 2019/2020

De Edesche Concertzaal heeft zijn plannen voor seizoen 2019/2020 bekendgemaakt. In de serie Edesche Liedrecitals zijn onder anderen bariton Raoul Steffani en tenor Peter Gijsbertsen te gast.

De Edesche Concertzaal heeft sinds zijn opening in 2013 een stevige reputatie opgebouwd als locatie voor met name kamermuziek en solorecitals.

Pianist Severin von Eckardstein is komend seizoen artist in resicende van de concertzaal in Ede. Hij heeft zijn eigen concertserie, waarin hij optreedt met onder anderen cellist Isang Enders, cellist Quirine Viersen en fluitist Aldo Baerten.

De seizoensprogrammering bestaat uit verschillende series, van Wereldpianisten en Kamermuziek tot Oude Muziek en Lichte Muziek. Voor liefhebbers van vocale muziek is de serie Edesche Liedrecitals het meest interessant. De serie bestaat komend seizoen uit vier concerten.

De jonge bariton Raoul Steffani en de gerenommeerde liedbegeleider Gerold Huber brengen op 11 oktober muziek van Grieg, Berg en Sibelius. Steffani bracht vorig jaar samen met Huber zijn debuut-cd Deep in a dream uit. Zijn optreden in Ede is gewijd aan dat album.

Op 1 november wekken organiste Willeke Smits en mezzosopraan Emma Brown zowel het “schilderachtige Engelse platteland” als “het bruisende New York” tot leven met muziek van Ralph Vaughan Williams, George Gershwin en Aaron Copland.

Raoul Steffani en Gerold Huber brengen muziek van hun cd Deep in a dream. (© Juan Carlos Villarroel)

De bekende Nederlandse tenor Peter Gijsbertsen en pianist Roger Braun voeren op 25 januari 2020 de beroemde liederencyclus Schwanengesang van Franz Schubert uit.

De serie wordt op 24 april 2020 afgesloten door organist Rien Donkersloot en sopraan Mariët Kaasschieter. Zij combineren werk van Rachmaninov, Vierne, Hendrik Andriessen en Margreeth de Jong in een “hymne aan de liefde”.

Ook de serie Oude Muziek bevat een aantal vocale concerten, zoals een uitvoering van Bachs Johannes Passion door het Apollo Ensemble en een optreden van sopraan Klaartje van Veldhoven met het Blokfluitkwintet Seldom Sene.

De concerten in de Edesche Concertzaal zijn los of als serie te bestellen. Het is ook mogelijk een eigen serie, ‘MijnSerie’, samen te stellen en te bestellen.

Zie voor meer informatie de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

Aalto vat Ring samen in variétéavond

Volgend artikel

Silbersee te gast op Opera Forward Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.