Binnenkort

Silbersee te gast op Opera Forward Festival

Silbersee is vanaf 1 maart te gast op het Opera Forward Festival in Amsterdam met de voorstelling Homo Instrumentalis. De productie combineert vier composities rond onze verhouding tot technologie.

Productiebeeld van Homo Instrumentalis. (© Anouk van Kalmthout)

Homo Instrumentalis is “een beeldende muziekvoorstelling over mens en machine”, zo beschrijft het Opera Forward Festival (OFF) van De Nationale Opera. Te horen zijn Machinations van Georges Aperghis, La fabbrica illuminata van Luigi Nono en het tweedelige Ode to Man van Yannis Kyriakides, te zien zijn dans en grootschalige videokunst.

Centraal staat de vraag: hebben we werkelijk de macht over onze technologie of houdt zij ons in haar greep? “Er klinkt bewondering voor het menselijk vernuft, angst voor onze industriële machinerie, maar ook genoegen over het comfort dat de digitale wereld ons verschaft”, aldus de makers.

Homo Instrumentalis was voor het eerst te zien tijdens de Ruhrtriennale 2017 en werd daarna uitgevoerd in onder meer het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het OFF brengt de voorstelling terug naar Amsterdam. Romain Bischoff heeft de muzikale leiding, Johanne Saunier verzorgt de choreografie.

Homo Instrumentalis is van 1 tot en met 4 maart te zien in het Westergastheater op het Westergasterrein. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Seizoen Edesche Liedrecitals 2019/2020

Volgend artikel

Holland Festival 2019: blik op de wereld

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.