Binnenkort

Staatsopera Tatarstan op tournee met Onegin

De Staatsopera van Tatarstan gaat op tournee met Jevgeni Onegin van Tsjaikovski. Het gezelschap doet vanaf 26 maart tien theaters in Nederland aan.

Scène uit Jevgeni Onegin. (© Staatsopera van Tatarstan)

De beroemde schrijver Alexander Poesjkin schreef met Jevgeni Onegin één van zijn bekendste werken. De roman in verzen verscheen in 1833. Zo’n vijftig jaar later zette Tsjaikovski het verhaal op muziek.

De opera gaat over de cynische Jevgeni Onegin, die een hartstochtelijke liefdesverklaring van Tatjana ontvangt, maar die naast zich neerlegt. In plaats daarvan laat hij zijn oog vallen op Olga, de verloofde van zijn vriend Lensky. Het leidt tot een duel met dodelijke afloop. Vele jaren later ontmoet Jevgeni opnieuw Tatjana. Nu wordt hij verliefd, maar zij wijst hem af. Hij blijft ontgoocheld achter.

“De prachtige melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven”, stelt organisator DG Theater. “Hoogtepunten zijn het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze briefscène van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera.”

De Staatsopera van Tatarstan brengt ieder seizoen minstens twee operaproducties naar Nederland. Het gezelschap uit Kazan, de hoofdstad van de autonome Russische republiek Tatarstan, kiest doorgaans voor bekende titels en klassieke ensceneringen.

De tournee met Jevgeni Onegin begint op 26 maart in Oss en eindigt op 6 april in Amstelveen. Het artistieke team en de cast zijn niet bekend. Zie voor de speellijst de website van DG Theater.

Vorig artikel

Studio Nibelheim: Christianne Stotijn

Volgend artikel

Strobos en Ciconia Consort bezingen de Rijn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.