AchtergrondBinnenkortInterviews

Studio Nibelheim: Christianne Stotijn

Mezzosopraan Christianne Stotijn reist deze weken door het land met tenor Marcel Reijans en het Nederlands Blazers Ensemble. Ze brengen Das Lied von der Erde. Een mooie aanleiding om de zangeres aan het woord te laten in Studio Nibelheim. Ze praat onder meer over Mahler, de muziek van Frank Martin en de activiteiten van de Udo Reinemann International Masterclass.

Christianne Stotijn is bekend van oratorium, gaf met haar vaste begeleider Joseph Breinl overal ter wereld recitals en maakte cd’s met liedrepertoire. Ze heeft een goede reden om de laatste jaren wat minder grote operaprojecten te doen, maar komend seizoen debuteert ze in een bijzondere rol.

Met de Stichting Orplid produceert Stotijn eigen voorstellingen, zoals de kindervoorstelling De Uilenpriesteres van Orplid, met pianist Hans Eijsackers. Rond dat thema schreef ze ook een kinderboek, Zarja. In haar uitgebreide oeuvre cd-opnamen zit een registratie van Das Lied von der Erde met Het Gelders Orkest onder leiding van Martin Sieghart. Met een fragment daarvan eindigt het interview.

Meer informatie over de tournee met Das Lied von der Erde vindt u op de website van het Nederlands Blazers Ensemble. De agenda van Christianne Stotijn staat op haar persoonlijke website.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. De podcasts zijn ook te vinden op Spotify.

Vorig artikel

Von Otter terug in Serie Grote Zangers

Volgend artikel

Staatsopera Tatarstan op tournee met Onegin

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.