Geen categorie

Strobos en Ciconia Consort bezingen de Rijn

In het kader van de 150ste verjaardag van Das Rheingold van Wagner brengt het Ciconia Consort een ode aan de Rijn. Mezzosopraan Karin Strobos soleert in liederen van Wagner en Silcher.

Karin Strobos. (© Keke Keukelaar)

De Rijn was in de negentiende eeuw inspiratiebron voor vele sprookjes, literaire werken en muziek. Ciconia Consort doet onder de titel Rheingold, 1233 kilometer sagen-romantiek een greep uit het muziekrepertoire rond de rivier.

Onder leiding van Dick van Gasteren speelt het ensemble strijkersmuziek van Reinecke, Bruch en Mendelssohn. Daarnaast klinkt vocale muziek met de bekende Nederlandse mezzo Karin Strobos als soliste. Ze zingt de Wesendonck-Lieder van Wagner, als eerbetoon aan de componist wiens opera Das Rheingold 150 jaar geleden in première ging, en ‘Die Loreley’ van Friedrich Silcher.

Ensemble en zangeres beginnen hun tournee op 6 april in de Nieuwe Kerk in Den Haag, met daarna uitvoeringen in de Witte Kerk in Heiloo (7 april), De Vereeniging in Nijmegen (9 april) en de Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn (11 april).

Zie voor meer informatie de website van het Ciconia Consort.

Vorig artikel

Staatsopera Tatarstan op tournee met Onegin

Volgend artikel

Veteraan Nucci geeft concert in Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.