Binnenkort

Orkest Achttiende Eeuw op tournee met Bach

Net als in 2017 maken het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam in de passietijd een tournee met Bachs Johannes Passion. Vanaf 7 april doen ze zes Nederlandse concertzalen aan.

Daniel Reuss. (© Marco Borggreve)

Voor zijn 151ste tournee neemt het Orkest van de Achttiende Eeuw dezelfde maestro en een deels dezelfde cast mee als in 2017. Daniel Reuss, artistiek leider van Cappella Amsterdam, staat op de bok en in de solopartijen zingen onder anderen Thomas Walker (Evangelist) en Daniel Elgersma (alt). Nieuw ten opzichte van de vorige speelreeks zijn Henk Neven (Christus), Julia Doyle (sopraan), Andrew Tortise (tenor) en Nicholas Mogg (bas).

De tournee gaat van start in de Oosterpoort in Groningen op 7 april. Daarna zijn er uitvoeringen in Musis Arnhem (8 april), de Bovenkerk in Kampen (9 april), TivoliVredenburg in Utrecht (16 april), De Doelen in Rotterdam (17 april) en het Concertgebouw in Amsterdam (18 april). Er zijn verder twee uitvoeringen in het buitenland: op 13 april in Pamplona en op 19 april in Eisenach.

Zie voor meer informatie de website van het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Hieronder een introductieclip over de tournee:

Vorig artikel

Westbroek excelleert in sterke Walküre

Volgend artikel

Scala voert oorspronkelijke Manon Lescaut uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.