BinnenkortBuitenlands nieuws

Peretyatko zingt Anna Bolena in Luik

De Opéra Royal de Wallonie in Luik presenteert op 9 april een nieuwe productie van Donizetti’s Anna Bolena, met de Russische sopraan Olga Peretyatko in de titelrol.

Olga Peretyatko. (© Uwe Arens)

Anna Bolena is de eerste van de drie ‘koninginnenopera’s’ van Gaetano Donizetti, gebaseerd op de levens van drie koninginnen uit de Tudor-periode in de Engelse geschiedenis. Het was Donizetti’s 29ste opera. Hij componeerde het werk in minder dan een maand en boekte er veel succes mee, vooral vanwege de vertolking die de beroemde Giuditta Pasta gaf van de deksels lastige titelrol.

In Luik mag de jonge Russin Olga Peretyatko zich aan de uitdagende titelpartij wagen. Ze staat tegenover Sofia Solovity als Giovanna Seymour, de vrouw aan wie haar echtgenoot, koning Enrico VIII (Marko Mimica), zijn hart verliest. Tenor Celso Albelo vertolkt Lord Riccardo Percy, de voormalige geliefde van Anna. Tijdens de voorstelling van 20 april wordt Peretyatko vervangen door Elaine Alvarez.

De regie van de productie (een samenwerking met Oman, Lausanne en Bilbao) wordt gevoerd door intendant Stefano Mazzonis di Pralafera. De muzikale leiding is in handen van Giampaolo Bisanti.

Anna Bolena gaat op 9 april in première en is tot en met 20 april vijf keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Oropesa steelt de show in Robert le Diable

Volgend artikel

ZaterdagMatinee speelt Verdi's Nabucco

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.