Binnenkort

Vox Luminis op tournee met Johannes Passion

Het Belgische ensemble Vox Luminis en barokorkest Café Zimmermann gaan op tournee met de Johannes Passion van Bach. Ze trekken langs Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

Vox Luminis. (© Ola Renska)

Verschillende ensembles en orkesten zetten deze weken één van de passies van Bach op hun lessenaar. Vox Luminis kiest, net als onder meer het Concertgebouworkest, voor de Johannes Passion, “het kleine broertje van de Matthäus”, aldus het Muziekgebouw aan ’t IJ, één van de zalen waar Vox Luminis te gast is.

Het Belgische ensemble kiest voor een uitvoering in kleine bezetting, zonder dirigent en met zangers van het ensemble als zowel solisten als koorzangers. Tenor Raphaël Höhn voegt zich bij hen als Evangelist.

De tournee begint op 12 april in TivoliVredenburg in Utrecht en doet daarna het Zuiderstrandtheater in Den Haag (17 april) en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam (18 april) aan. Tussendoor reizen orkest en ensemble naar verschillende concertzalen in Frankrijk en België. Zie voor een overzicht van alle concerten de website van Vox Luminis.

Vorig artikel

Hypocrisie ten top in Tannhäuser bij DNO

Volgend artikel

HF begint crowdfunding voor helikopterkwartet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.