Home » Binnenkort

Domingo zingt in Nederlandse bioscopen

New York3 februari 2010 2 reacties

Plácido Domingo is zaterdag 6 februari als bariton te bewonderen in diverse Nederlandse bioscopen tijdens een live-uitzending van Simon Boccanegra vanuit de Metropolitan Opera in New York. Andere solisten zijn onder andere Adrianne Pieczonka en Marcello Giordani.

Domingo maakte eind oktober zijn debuut als bariton in de titelrol van Verdi’s Simon Boccanegra bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Het publiek was laaiend enthousiast. De Berliner Kurier sprak over een ‘niet te stoppen jubelgeweld’.

De unieke gebeurtenis in Berlijn was de aftrap van nog veel meer optredens van Domingo als bariton. Zo is hij vanaf januari bezig de rol te zingen bij de Metropolitan Opera in New York. Zijn vertolking daar wordt zaterdag live uitgezonden over de hele wereld als onderdeel van het ‘Live in HD’-programma van de Met.

De reacties in New York waren wat genuanceerder dan in Berlijn. Niettemin toonden de media respect voor ‘het experiment’ van de tenor, die al ruim veertig jaar verbonden is aan het operahuis in New York.

Simon Boccanegra is een ‘aangrijpende politieke thriller over een vader en zijn verloren dochter’, aldus de aankondiging van de Nederlandse bioscopen die de productie zullen uitzenden. ‘Een juweeltje.’

Naast Domingo bestaat de cast uit Adrianne Pieczonka (Amelia Grimaldi), Marcello Giordani (Gabriele Adorno), James Morris (Jacopo Fiesco) en Nicola Alaimo (Paolo). De muzikaal directeur van de Met, James Levine, dirigeert.

De uitzending begint om 19.00 uur. In Nederland zenden onder meer verschillende bioscopen van Pathé en de bioscoop Cinemec bij Ede de voorstelling uit.

door

2 reacties »

  • Alessandro zei:

    (Not just for Placido-fans: Marcello Giordani is alone worth the ticket!)

  • diny tecker zei:

    En voor degenen, die geen bioscoopkaartje meer konden bemachtigen, is er natuurlijk altijd nog BBC Radio3. Ook live en wel op zaterdag 6 februari, aanvang 19.00 uur Nederlandse tijd. Houd partituur en tekstboek gereed!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.