Binnenkort

Paradiso brengt voor het eerst een opera

Het poppodium Paradiso in Amsterdam zet op donderdag 11 februari voor het eerst een opera op haar toneel. Gespeeld wordt de wereldpremière van De Dichter, een stuk van Ilja Leonard Pfeiffer op muziek van Mozart.

Operaliefhebbers zullen niet snel in Paradiso komen, een podium voor popmuziek. Donderdag 11 februari kan daar verandering in komen. Paradiso presenteert dan voor het eerst een opera in haar Grote Zaal.

Het gaat om De Dichter, een stuk dat Ilja Leonard Pfeiffer speciaal voor Paradiso schreef op muziek van Mozart. Pfeiffer is een Nederlands dichter en schrijver, die zowel poëzie als proza, toneelstukken en wetenschappelijke werken produceerde.

De Dichter is een liefdesdrama over een dichter die zijn onmogelijke liefde beantwoord ziet door de schier onbereikbare sopraan, aldus Paradiso. ‘Hij, overmand door een teveel aan liefde, doet het onvermijdelijke: hij verwerpt de werkelijke, tastbare liefde en vlucht in versmaten, rijmwoorden en papier.”

De cast bestaat uit sopraan Renate Arends en bariton Mattijs van de Woerd. Zij worden begeleid door The Paradiso Orchestra. Dat orkest bestaat uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Blazers Ensemble en enkele andere orkesten.

De voorstelling begint om 20.30 uur en kost 20 euro. Zie voor meer informatie de website van Paradiso.

Vorig artikel

Domingo zingt in Nederlandse bioscopen

Volgend artikel

Margiono neemt afscheid van operatoneel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.