Binnenkort

New European Ensemble op passietournee

Het New European Ensemble gaat vanaf 12 april op tournee met een “alternatief” passieprogramma. Geen Matthäus of Johannes, maar Stabat Maters van Pergolesi en Pärt en vocaal werk van Goebaidoelina.

Erik Slik zingt de tenorsolo’s tijdens vier van de vijf concerten. (© Stephan Walzl)

Het New European Ensemble streeft ernaar nieuwe muziek en en oude muziek te combineren. Het kiest er in zijn passieprogramma daarom voor om het beroemde, eeuwenoude Stabat Mater van Pergolesi te combineren met Arvo Pärts compositie op dezelfde tekst uit 1985.

Het ensemble doet tijdens de tournee vijf Nederlandse concertzalen aan. In sommige zalen beperkt het programma zich tot de beide Stabat Maters, in bijvoorbeeld het Concertgebouw (18 april) wordt alleen Pärts Stabat Mater gespeeld en klinken daarnaast twee werken van Sofia Goebaidoelina: Pilgrims en Sotto voce.

Sopraan Keren Motseri, mezzosopraan Kai Rüütel en tenor Erik Slik soleren tijdens de concerten. Bij het eerste concert (Stadsgehoorzaal Leiden, 12 april) neemt Georgi Sztoyanov in plaats van Erik Slik de tenorsolo’s voor zijn rekening.

Zie voor een overzicht van de tournee de website van het New European Ensemble.

Vorig artikel

Floris Vissers Manon is creatief en diepgaand

Volgend artikel

Williams zingt Schubert en Finzi in Kleine Zaal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.