Binnenkort

Williams zingt Schubert en Finzi in Kleine Zaal

Bariton Roderick Williams en pianist Iain Burnside geven op 16 april een “bitterzoet” liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ze brengen repertoire van Schubert en Finzi.

Roderick Williams. (© Benjamin Ealovega)

Een hoofdrol in het recital van Williams en Burnside is weggelegd voor de schrijver en dichter Thomas Hardy. “Vol melancholie bezingt Hardy leven en dood in het prachtige Engelse landschap”, zo beschrijft het Concertgebouw zijn werk. Componist Gerald Finzi zette veel van Hardy’s teksten op muziek. Roderick Williams zingt daar een selectie uit, waaronder de cyclus Earth and Air and Rain.

De creaties van Finzi/Hardy worden gepaard aan liederen van Franz Schubert op even “zwaarmoedige poëzie”, aldus de Amsterdamse concertzaal. Van de liedmeester klinken stukken als ‘Der Einsame’, ‘Der Wanderer’, ‘Totengräbers Heimweh’ en ‘Herbst’.

Roderick Williams is een geliefde liedzanger, die al vaak in het Concertgebouw te bewonderen was. Williams was één van de genomineerden voor de Olivier Awards 2019, die afgelopen zondag werden uitgereikt. Hij was genomineerd voor zijn rol in Brittens War Requiem bij de English National Opera.

Het recital van Williams en Burnside begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

New European Ensemble op passietournee

Volgend artikel

Elsa Dreisig bevestigt sterrenstatus met cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.