AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Andrew, Tom en Verity

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 188.

Kostuumpje
Countertenor Andrew Watts zingt de komende maanden in verschillende steden de rol van Edgar in de opera Lear van Aribert Reimann. Binnenkort draagt hij onderstaande in Florence, en later in Parijs en Madrid.

IJle stemmen
Groot contrast met de grote operastemmen is de zang van de Tallis Scholars. In november dit jaar zijn de zangers voor twee concerten in Nederland.

Riotous
De Britten houden ‘onze’ Quirijn de Lang al enige jaren bijna helemaal voor zichzelf. Ook komende zomer zingt hij bij de Welsh National Opera. Het wordt exuberant, voorspelt het huis over Don Pasquale.

Game of Opera
De fans zijn in alle staten, want het allerlaatste seizoen van de tv-serie Game of Thrones staat op het punt te beginnen. Volgens de Metropolitan Opera Guild zijn er parallellen met opera.

Baas Thomas
Over een week wordt het programma van het Delft Chamber Music Festival bekendgemaakt. Bariton Thomas Oliemans neemt dit jaar het programmeerwerk over van Liza Ferschtman.

Bitch
Zoals veel zangers onthoudt tenor Thomas Elwin de onaardige commentaren op zijn werk beter dan de lovende. Deze – van collega-tenor Emilio Pons – was hij niet vergeten…

https://twitter.com/TomElwin/status/1117795080444813313

Elsa en Christine
Het kan ook anders.

Docu over Luciano
Oscar-winnaar Ron Howard dook voor de documentaire Pavarotti in het leven van de legendarische tenor. Er zitten historische opnamen en onthullende interviews in de film, die begin juni in de bioscopen in de VS gaat draaien.

Verity komt naar Amsterdam
Schrijfster Lynn Shepherd, die haar succesvolle boeken baseerde op werken van Jane Austen en Charles Dickens, hielp sopraan Verity Wingate en is trots op haar transfer naar de operastudio van De Nationale Opera.

Op Nikes naar Walhalla
Je zult het maar tegenkomen in de kringloopwinkel: fitness met Wagner.

Vorig artikel

Bios Voorschoten brengt live-opera uit Parijs

Volgend artikel

Luikse Anna Bolena is weelde voor het oog

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.