BinnenkortBuitenland

Luik speelt voor het eerst Clemenza di Tito

De Opéra Royal de Wallonie in Luik presenteert op 15 mei een nieuwe productie van La clemenza di Tito. Het is voor het eerst dat Mozarts werk in Luik te bewonderen is.

Volgens de Luikse opera behoort La clemenza di Tito tot de “absolute meesterwerken” uit het operarepertoire. Mozart schreef de opera in drie weken tijd, terwijl hij ondertussen ook bezig was met Die Zauberflöte.

De Opéra Royal de Wallonie brengt het werk in een enscenering van het duo Cécile Roussat-Julien Lubek. Zij nemen de regie, het decor-, kostuum- en lichtontwerp en de choreografie voor hun rekening. De muziek is in handen van dirigent Thomas Rösner.

In de cast bekende namen. Patrizia Ciofi zingt Vitellia, Anna Bonitatibus vertolkt Sesto en Leonardo Cortellazzi is titelkarakter Tito. Ook zijn Veronica Cangemi (Servilia), Cecilia Molinari (Annio) en Markus Suihkonen (Publio) te horen.

La clemenza di Tito gaat op 15 mei in première en is tot en met 24 mei in Luik te zien. Op 29 mei is er nog een uitvoering in het Palais des Beaux-Arts van Charleroi.

Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Jacobs bezielt relevante Missa solemnis

Volgend artikel

Prins regisseert opera over Dordtse synode

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.