Binnenkort

Ruiten te gast op Zoom! Kamermuziekfestival

Sopraan Lenneke Ruiten is één van de solisten tijdens de vijfde editie van het Zoom! Kamermuziekfestival, dat het Ruysdael Kwartet van 29 mei tot en met 2 juni organiseert aan de zuidrand van Nationaal Park De Veluwezoom.

Sfeerbeeld van het ZOOM! Kamermuziekfestival. (© Jeroen Gosse)

Het programma van het aanstaande ZOOM! Kamermuziekfestival bevat onder meer concerten in monumenten, boerderijen, kerken en de openlucht, Dauwtrapconcerten en fietsrouteconcerten. Het organiserende Ruysdael Kwartet speelt uiteraard een grote rol in de programmering en heeft aanvullend diverse musici uit binnen- en buitenland uitgenodigd.

Eén van de solisten is de succesvolle Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten. Zij zingt Italiaans belcantorepertoire tijdens een openluchtconcert aan de IJsselkade in Dieren op 1 juni. Bariton Mattijs van de Woerd presenteert het concert. Ruiten treedt ook op in het slotconcert op 2 juni in Turnhal Avegoor. Op het programma staat dan de vierde symfonie van Mahler in een arrangement van Iain Farrington.

Er is meer vocale inbreng. Op 1 juni wordt in de Gasthuiskerk van Doesburg een familieconcert gegeven onder de titel Be Mozart, met onder anderen acteur Ton Meijer en sopraan Marijje van Stralen. Na afloop bakken vijf wethouders pannenkoeken voor het publiek.

Zie voor meer informatie over het programma de website van ZOOM!

Vorig artikel

ROH presenteert bioscoopseizoen 2019/2020

Volgend artikel

Ulrike Quade regisseert Fairy Queen in Erfurt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.