BinnenkortBuitenlands nieuws

Ulrike Quade regisseert Fairy Queen in Erfurt

De Ulrike Quade Company uit Amsterdam maakt voor drie stadstheaters in Erfurt een nieuwe productie van Purcells semi-opera The Fairy Queen. De voorstelling gaat op 18 mei in première.

Ulrike Quade in repetitie voor The Fairy Queen in Erfurt. (© Theater Erfurt / Lutz Edelhoff)

Ulrike Quade is een van oorsprong Duitse, maar in Nederland gevestigde en werkzame theatermaakster. Ze is bekend door haar gebruik van handgemaakte menselijke figuren. Ook in Erfurt zet ze poppenspel in voor haar regie.

Het Theater Erfurt, het Tanztheater Erfurt en het Theater Waidspeicher vroegen Quade om een nieuwe, grote productie te maken van The Fairy Queen. De voorstelling mixt muziek, theater, dans en poppenspel. “Deze Fairy Queen wordt een voorstelling over fluïditeit versus rigiditeit, over gendervervaging die alle genres overschrijdt”, aldus de Company.

“Deze internationale, interdisciplinaire voorstelling is een grote stap voor regisseur Ulrike Quade”, vervolgt het gezelschap. “Aan het hoofd van zo’n groot ensemble staan en een voorstelling op een internationaal podium presenteren, betekent een schaalvergroting voor Ulrike Quade en haar Company.”

The Fairy Queen is van 18 mei tot en met 14 juni te zien bij het Theater Erfurt. Zie voor meer informatie de website van de Ulrike Quade Company.

Vorig artikel

Ruiten te gast op Zoom! Kamermuziekfestival

Volgend artikel

Festival Oude Muziek in het teken van Napels

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.