Home » Achtergrond, Binnenkort, Buitenland

Opera in de zomer: Glyndebourne Festival

16 mei 2019

door

Van het groene gras in Glyndebourne tot de Alpenpieken van Verbier, van het hete Aix-en-Provence tot het koele Bregenzer water: het seizoen van de operafestivals staat weer voor de deur. In een tiendelige serie blikken we vooruit. Deel 1: het Glyndebourne Festival.

Vogelvlucht

Het auditorium op het landgoed Glyndebourne. (© Charlie Dave)

Het Glyndebourne Festival is bekend door zijn combinatie van operaproducties op hoog niveau en lange pauzes om te kunnen picknicken op het landgoed rondom het theater.

Glyndebourne is er altijd vroeg bij: de eerste productie gaat aanstaande zaterdag (18 mei) in première. In totaal staan er dit jaar zes producties op het programma: La damnation de Faust, Il barbiere di Siviglia, Cendrillon, Rusalka, Die Zauberflöte en Rinaldo. Er zijn van 18 mei tot en met 25 augustus bijna dagelijks voorstellingen.

Onze keuze

Cendrillon (Assepoester) mag zich de afgelopen jaren over meer aandacht verheugen, maar valt nog steeds in de categorie ‘originele programmering’. Het werk van Jules Massenet is een feelgoodopera met mooie muziek. Glyndebourne ging er al eens mee op tournee en brengt de opera nu voor het eerst op zijn festival. De tourproductie van Fiona Shaw wordt ingestudeerd en bijgewerkt door Fiona Dunn. Glyndebourne omschrijft de enscenering als een “thoughtful contemporary updating”.

John Wilson dirigeert de speelreeks. De bekende en geliefde zangeressen Danielle de Niese en Kate Lindsey zingen de hoofdrollen van Cendrillon en Prince Charming. Er zijn voorstellingen van 8 juni tot en met 2 augustus.

Clips en links

Volledige programmering Glyndebourne Festival 2019