Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

De Munt besluit seizoen met Tsaar Saltan

Brussel5 juni 2019

door

De Munt brengt vanaf 11 juni een nieuwe productie van Het sprookje van tsaar Saltan van Rimski-Korsakov in Brussel. Chef Alain Altinoglu dirigeert, de populaire regisseur Dmitri Tcherniakov verzorgt de enscenering.

Repetitiefoto van Het sprookje van tsaar Saltan. (© S. Van Rompay / De Munt / La Monnaie)

Het sprookje van tsaar Saltan is beroemd vanwege één stuk: de ‘Vlucht van de hommel’, dat geheel los van de opera van Rimski-Korsakov een eigen leven is gaan leiden. De opera zelf is slechts zelden in zijn geheel te horen.

Rimski-Korsakov baseerde zijn werk op een sprookje van Aleksandr Poesjkin. De Munt omschrijft de opera als “een gezongen ‘Er was eens…’, waarin het talent voor melodie en orkestratie van de componist perfect samenspant met de soms absurde humor en oeverloze fantasie van de dichter”.

De Russische regisseur Tcherniakov keert na Il trovatore terug bij de Munt voor een “psychologisch gelaagde” enscenering van Tsaar Saltan, aldus het Brusselse operahuis. De titelrol wordt gezongen door Ante Jerkunica, Svetlana Aksenova vertolkt Tsaritsa Militrisa, Stine Marie Fischer zingt Tkatchikha en Bernarda Bobro is Povarikha. Carole Wilson is te zien als Babarikha.

Tsaar Saltan gaat op 11 juni in première en is tot en met 29 juni te zien. Zie voor meer informatie de website van de Munt.