Binnenkort

Veendammer voetbalopera in wereldpremière

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, een zestigkoppig koor en solisten als Carina Vinke en Erwin de Vries brengen op 28 juni de voetbalopera Veendammer Wind in wereldpremière in stadion de Langeleegte in Veendam.

Carina Vinke in repetitie voor Veendammer Wind. (© Corné Sparidaens)

Veendammer Wind is een initiatief van sportjournalist Dick Heuvelman, die een evenement wilde organiseren in de Langeleegte, het stadion van voetbalclub SC Veendam, die in 2013 ophield te bestaan. Remko Wind maakte de muziek en Harm Ydo Hilberdink werd gevraagd voor de regie.

De opera gaat over Freya, gezongen door Carina Vinke, die ondanks tegenslagen en tegenwerking SC Veendam een nieuwe toekomst weet te geven. Het is een verhaal “over vindingrijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen”, aldus de makers. “De opera geeft de fans van ‘de SC’ en operaliefhebbers de kans om de gloriedagen van de voetbalclub opnieuw te beleven.”

De opera wordt gezongen in het Nederlands en het Gronings, met naast Vinke onder anderen Elsbeth Gerritsen, Elizabeth Kooij, Falco van Loon en Erwin de Vries in de cast. Meezingen mag.

Zie voor meer informatie de website van de productie.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Bernard, Renée en Alex

Volgend artikel

Steffani krijgt carte blanche op Grachtenfestival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.