Binnenkort

Reisopera speelt pocketversie La bohème

De Nederlandse Reisopera en jeugdorkest Symfonia Jong Twente spelen op 6 juli in het Muziekcentrum in Enschede eenmalig Puccini’s opera La bohème, in een pocketversie van 80 minuten.

Het seizoen van Symfonia Jong Twente staat in het teken van het thema opera en voor de 65 jonge musici wordt La bohème de eerste opera die ze uitvoeren. Onder leiding van Alexander Geluk speelt het jeugdorkest een selectie uit Puccini’s beroemde werk. Symfonia Junior, de kweekvijver van het orkest, met musici tot 14 jaar, speelt in het voorprogramma muziek van Bach, Vivaldi en Bernstein, geleid door Anke Lefferts.

De Reisopera levert de cast voor de uitvoering, met onder anderen Jannelieke Schmidt als Mimì, Oreste Cosimo als Rodolfo, Anna Emelianova als Musetta en Vincenzo Neri als Marcello. Ook het nieuwe Kinderkoor van de Reisopera werkt aan de uitvoering mee.

Anne Slothouwer heeft een regie voor de voorstelling gemaakt, maar een decor en kostuums zijn er niet. In het programma voor de pauze geeft Ben Coelman (educatie en voorlichting Reisopera) een korte inleiding op de opera.

De uitvoering begint om 19.30 uur. Tickets kosten 5 tot 20 euro. Zie voor meer informatie de website van Symfonia Jong Twente.

Eerder dit jaar presenteerden Reisopera-directeur Nicolas Mansfield en Symfonia Jong Twente-voorzitter Patricia van de Valk het project na afloop van een concert:

Vorig artikel

Steffani krijgt carte blanche op Grachtenfestival

Volgend artikel

Wiener Staatsoper lanceert operastudio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.