Buitenlands nieuwsNieuws

Wiener Staatsoper lanceert operastudio

De Wiener Staatsoper start in seizoen 2020/2021 een studio voor jonge zangers. Bariton Michael Kraus gaat het talentenprogramma leiden. Aanmelden kan vanaf nu tot 30 september 2019.

Net als veel andere voorname operahuizen in de wereld heeft de Wiener Staatsoper binnenkort een eigen studio. (© Wiener Staatsoper / Michael Pöhn)

De lancering van de studio valt samen met het aantreden van Bogdan Roscic en Philippe Jordan als respectievelijk intendant en muziekdirecteur van het Weense operahuis. Het idee is om jonge zangers met een afgesloten zangopleiding verder te helpen in hun carrière.

De Wiener Staatsoper is een repertoirehuis met een vast ensemble van solisten. Volgens de aanstaande intendant Bogdan Roscic is het van groot belang dat dat ensemble versterkt wordt door een studio, waarin jonge zangers zich kunnen ontwikkelen tot solisten die een plek in het huisensemble kunnen innemen. Roscic verwacht dat de studio in korte tijd één van de belangrijkste talentenprogramma’s ter wereld zal worden.

Het studioprogramma duurt twee jaar en bestaat uit muzikale en scenische coaching. Daarnaast zullen de studioleden kleine en grotere rollen in de Staatsoper-producties zingen.

Aanmelding voor de studio is mogelijk voor zangers die een zangopleiding hebben afgesloten en na 1 januari 1990 zijn geboren. Zie voor meer informatie de website van de Wiener Staatsoper.

Vorig artikel

Reisopera speelt pocketversie La bohème

Volgend artikel

Opera in de zomer: Bregenzer Festspiele

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.