Binnenkort

Kamerkoor brengt Public Domain van Lang

Het Nederlands Kamerkoor kondigt het aan als “hét zangspektakel van 2019”: de Nederlandse première van The Public Domain van David Lang in Amsterdam en Haarlem. Honderden zangers zullen aan het evenement meewerken.

David Lang. (© Mark Savage)

The Public Domain is een compositie van David Lang, bedoeld om door honderden zangers uitgevoerd te worden in een openbare ruimte. Het stuk gaat over wat mensen met elkaar delen en wat hen met elkaar verbindt. Het werd eerder al uitgevoerd in New York, Berlijn en Londen. Het Nederlands Kamerkoor en de Internationale Koorbiënnale halen het werk naar Nederland.

David Lang vond teksten voor zijn compositie door online zoekmachines de vraag te stellen: wat brengt mensen samen, wat is het dat we allemaal delen? “Ik zie dit werk als een bijna utopische activiteit – een experiment om een betere wereld te creëren”, aldus de componist.

Het Nederlands Kamerkoor heeft voor de uitvoeringen gekozen voor twee pleinen: het Gershwinplein in Amsterdam (vrijdag 5 juli om 17.00 uur) en het Leonardo da Vinciplein in Haarlem (zaterdag 6 juli om 17.00 uur). Kamerkoor-chef Peter Dijkstra leidt de uitvoeringen, waarbij hij hulp krijgt van meer dan tien hulpdirigenten. De componist zal zelf ook aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie de speciale website van The Public Domain.

Vorig artikel

DNO-studio bewijst kwaliteit in Matrimonio

Volgend artikel

Opera in de zomer: Verbier Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.