Binnenkort

Win vrijkaarten voor Oliemans in Delft!

Bariton Thomas Oliemans is dit jaar gastprogrammeur van het Delft Chamber Music Festival. Eén van de producties die hij brengt, is de muziektheatervoorstelling Notturno, Orpheus ná de onderwereld. Doe mee aan de actie van Place de l’Opera en maak kans op vrijkaarten voor de voorstelling op 27 juli!

Thomas Oliemans. (© Marco Borggreve)

Notturno, Orpheus ná de onderwereld is gebaseerd op Notturno op. 47 van de Zwitserse componist Othmar Schoeck: een veertiendelige cyclus voor bariton en strijkkwartet op gedichten van Nikolaus Lenau en Gottfried Keller. Schoeck verloor net als Orpheus een geliefde toen de pianiste Mary de Senger hem verliet.

Aan de hand van dit werk maken Thomas Oliemans en Klaus Bertisch, gespecialiseerd in het ensceneren van liedrecitals, een voorstelling in de voormalige lijmfabriek Lijm & Cultuur in Delft. Fotograaf Ruben Erlou levert natuurbeelden als decor en Judy Lijdsman heeft een spreekrol. Het strijkkwartet bestaat uit Candida Thompson (viool), Ingrid van Dingstee (viool), Georgy Kovalev (altviool) en Ella van Poucke (cello).

De voorstelling laat Orpheus zien als een gebroken man die zonder Euridice uit de onderwereld terugkomt. “Hij gaat een innerlijke zoektocht aan als hij beseft dat hij zijn geliefde niet meer terugkrijgt”, beschrijven de makers. “De man die de natuur en de goden in zijn greep had, is alleen met zijn gedachten. Zijn gevoelens en fantasieën worden verbeeld door tekst, muziek, beeld en een stem die naadloos aansluiten bij zijn gemoedstoestand.”

Orpheus wordt tweemaal uitgevoerd op zaterdag 27 juli, om 18.00 en 20.30 uur. Place de l’Opera organiseert een actie rond de voorstelling om 18.00 uur. Stuur om mee te doen voor woensdag 17 juli 12.00 uur een e-mail naar redactie@operamagazine.nl met daarin uw naam en de vermelding ‘Actie Orpheus’.

Onder de inzenders worden 5 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaars krijgen woensdagmiddag 17 juli bericht.

Zie voor meer informatie over de voorstelling en het festival de website van het Delft Chamber Music Festival.

Vorig artikel

Studio Nibelheim: Ik Haat Opera!

Volgend artikel

Opera in de zomer: Bayreuther Festspiele

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.