AchtergrondBinnenkortInterviews

Studio Nibelheim: Ik Haat Opera!

Opera Compact, dat zich richt op operaproducties voor zalen waar de grote opera niet komt, speelt deze zomer een festivalproductie: Ik Haat Opera! Het vertelt het verhaal van de elektrotechnicus zonder wie er geen voorstelling mogelijk is. Hij zegt niet van opera te houden. Maar is dat wel zo?

Bariton Lionel von Lawrence zingt ‘Ik haat opera!’ op de Parade in Den Bosch. (© Place de l’Opera)

Studio Nibelheim ging op reportage in Den Bosch. Daar speelde Opera Compact op het grote plein naast de St. Jan de voorstelling Ik Haat Opera! Het was warm en druk op de Parade, en dat vroeg van de spelers – bariton Lionel von Lawrence en pianiste Valentina Tóth – veel creativiteit. Voor het aggregaat, met daarin de pianiste, zong en speelde de bariton het verhaal van de technicus die stiekem toch wel een beetje van opera houdt. In de voorstelling zit muziek van onder anderen Vaughan Williams, Bizet, Leoncavallo en Purcell.

Ik Haat Opera! kan letterlijk overal gespeeld kan worden. De voorstelling is de komende maanden op verschillende plaatsen in Limburg te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Compact.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. De podcasts zijn ook te vinden op Spotify.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Richard, Raoul en Joelle

Volgend artikel

Win vrijkaarten voor Oliemans in Delft!

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.