Binnenkort

Win vrijkaarten voor Farinelli, Farinelli!

Ann Hallenberg geeft op dinsdag 27 augustus samen met het Nederlandse ensemble Stile Galante een concert rond de legendarische castraat Farinelli in TivoliVredenburg. Place de l’Opera organiseert een actie rond het concert van het Festival Oude Muziek. Doe mee en maak kans op vrijkaarten!

Mezzosopraan Ann Hallenberg. (© Mood Photostudio)

Het Festival Oude Muziek staat dit jaar in het teken van Napels, de “vergeten hoofdstad van de muziek”. Ann Hallenberg en Stile Galante belichten het thema vanuit het perspectief van Farinelli, een Napolitaanse castraat die wereldberoemd werd en uiteindelijk aan het hof van Filips V van Spanje kwam te werken. Tien jaar lang zong hij elke avond dezelfde liederen om de depressie van de koning te verlichten.

De Zweedse mezzosopraan reconstrueert een concertavond zoals Farinelli die in de achttiende eeuw had kunnen geven. “Dankzij hun jarenlange research en experiment met vocale technieken, kunnen ze niet alleen de instrumentale bezetting reconstrueren, maar ook de typische zangstijl en versieringskunst van de mythische castraat met nieuwe inzichten benaderen”, beschrijft het Festival Oude Muziek.

Place de l’Opera organiseert een vrijkaartenactie rond dit concert in TivoliVredenburg, Utrecht. Vul om mee te doen voor donderdag 15 augustus 12.00 uur het aanmeldingsformulier op de website van het Festival Oude Muziek in.

Onder de inzenders worden 10 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaars krijgen van het festival zelf bericht.

Hieronder een gesprek met Stefano Aresi van Stile Galante over het concert:

Vorig artikel

Bios Voorschoten brengt live Parijse opera's

Volgend artikel

De opera-agenda: september en oktober

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.