BinnenkortNieuws

Kamerorkest speelt opera in Havenkom Concert

Het Nederlands Kamerorkest en het Toonkunstkoor Amsterdam voeren op zaterdag 7 september bekende operamuziek uit tijdens het Yakult Havenkom Concert in Almere. Het concert is gratis toegankelijk.

Esther Kuiper is één van de solisten tijdens het Havenkom Concert. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het Havenkom Concert is het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival (6 t/m 8 september). Het vindt in de buitenlucht plaats en is gratis toegankelijk. Er zijn 5.000 plekken in de havenkom.

Dit jaar draait het concert om Mozart. Onder leiding van Peter Whelan speelt het Nederlands Kamerorkest hoogtepunten uit Die Zauberflöte en La clemenza di Tito. Ook zijn er fragmenten uit religieuze en instrumentale muziek van Mozart, waaronder delen uit het requiem en het Andante voor fluit en orkest, met Anna May van der Feen als fluitiste. Tussendoor klinken verder korte werken van Meyerbeer, Tsjaikovski en Hahn.

Solisten in de operafragmenten zijn sopraan Lucie Chartin, mezzosopraan Esther Kuiper, tenor Peter Gijsbertsen en bariton Michael Wilmering. Zij zingen bekende solo’s als ‘Der Vogelfänger bin ich ja’, ‘Der Hölle Rache’ en ‘Parto, parto’. Ook het Toonkunstkoor Amsterdam zingt een prominente rol.

De avond wordt gepresenteerd door Gregor Bak en begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Rabobank Almere Haven Festival.

Vorig artikel

Davidsen zingt Wagner en Strauss op eerste cd

Volgend artikel

Herdenkingsopera St. Louis Blues in première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.