BinnenkortNieuws

Staatsopera Tatarstan op tournee met Carmen

De Staatsopera van Tatarstan gaat vanaf 15 oktober op tournee met Georges Bizets klassieker Carmen. Het gezelschap belooft een “prachtige en groots opgezette enscenering”.

Campagnebeeld van Carmen.

De Staatsopera van Tatarstan is al jaren een vertrouwde gast in de Nederlandse theaters en schouwburgen. Ieder seizoen presenteert het een paar klassieke titels uit het operarepertoire. In 2011 bracht het al eens Carmen, in een regie van George Kovtun. Nu zet het diezelfde productie van Bizets opera – één van de bekendste opera’s überhaupt – nogmaals op het toneel.

Carmen vertelt het verhaal van een mooie, rebelse en verleidelijke zigeunerin, die het hart van de korporaal Don José in lichterlaaie zet, maar na verloop van tijd op hem uitgekeken raakt. Met tragische gevolgen.

De tournee van de Staatsopera van Tatarstan begint op 15 oktober in de Stadsschouwburg Middelburg en eindigt op 9 november in het Theaterhotel Almelo. Alle speeldata zijn te vinden op de website van DG Theater.

Vorig artikel

Clayton zingt drie liedcycli in Concertgebouw

Volgend artikel

Opera in de media: week 42 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.