BinnenkortNieuws

Clayton zingt drie liedcycli in Concertgebouw

Tenor Allan Clayton en pianist James Baillieu geven op dinsdag 15 oktober een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze voeren drie liederencycli over de liefde uit.

Tenor Allan Clayton. (© Sim Canetty-Clarke)

Alle aspecten van de liefde komen aan bod in het recital van Clayton en Baillieu, belooft het Concertgebouw: extase, kwetsbaarheid, obsessie, hartstocht, vertwijfeling, serene kalmte.

Het duo kiest voor drie cycli om het thema uit te werken: An die ferne Geliebte van Beethoven, The Heart’s Assurance van Michael Tippett en de Seven Sonnets of Michelangelo van Benjamin Britten. Dat laatste werk klonk in 1946 al eens in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, uitgevoerd door Britten zelf en zijn partner Peter Pears.

Allan Clayton is een Britse tenor die de afgelopen seizoenen grote operarollen bij voorname operahuizen en -festivals zong. Zo was hij recent Candide bij de Komische Oper Berlin, zong hij de hoofdrol in La damnation de Faust bij het Glyndebourne Festival en vertolkte hij David in Die Meistersinger von Nürnberg bij de Bayerische Staatsoper. James Baillieu is een nog jonge, maar veelgeprezen pianist, die de afgelopen jaren diverse prestigieuze liedprijzen op zijn naam schreef.

Het recital van Clayton en Baillieu begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Met opent bioscoopseizoen met Turandot

Volgend artikel

Staatsopera Tatarstan op tournee met Carmen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.