BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Wiard Witholt zingt Malatesta in Augsburg

Wiard Witholt zingt vanaf 31 oktober de rol van Dottor Malatesta in de komedie Don Pasquale van Donizetti bij het Staatstheater Augsburg. Als lid van het solistenensemble van het Zuid-Duitse operahuis is de Nederlandse bariton dit seizoen in nog vier producties te zien.

Wiard Witholt.

Het Staatstheater Augsburg brengt Don Pasquale in een enscenering van Corinna von Rad, bekend van producties bij het Schauspielhaus Zürich, het Münchner Residenztheater en de Staatsoper Berlin. Het gaat om een herneming. De muzikale leiding is in handen van Domonkos Héja.

Wiard Witholt was meerdere seizoenen vaste solist in Dessau en maakt sinds seizoen 2017/2018 deel uit van het ensemble in Augsburg. In Don Pasquale vertolkt hij Dottor Malatesta, het brein achter de plot om de oude, rijke vrijgezel Don Pasquale een hak te zetten.

Don Pasquale is van 31 oktober tot en met 4 februari 2020 te zien. Zie voor meer informatie de website van het Staatstheater Augsburg.

Witholt zingt dit seizoen ook Harlekin in Ariadne auf Naxos, Papageno in Die Zauberflöte (gewone productie en kinderproductie), Valentin in Faust en The Officer in In der Strafkolonie, een kameropera van Philip Glass die in een nieuwe productie gepresenteerd wordt. Zie voor details de profielpagina van Wiard Witholt op de website van het Staatstheater Augsburg.

Vorig artikel

Glucks Orphée maakt veel indruk in Luik

Volgend artikel

Kriebel: meer concert dan opera voor 2+

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.